Home

Naša Šola

Strokovno usposabljanje akreditirano iz strani Université Européenne Jean Monnet

Šola strokovnega usposabljanja 5LB in Integrirane Bio-Logične Znanosti

Tessera-JM-2017-Ri.PNG

Šola je včlanjena v Université Européenne Jean Monnet A.i.s.b.l., zastopa in vodi jo družba “Formazione 5LB Italia Srl e Scienze Bio-Logiche Integrate”, ustanovljeno v novembru 2014.

Predsednik družbe Mark Ulrich Pfister je vodja izobraževalnih programov kot so osnovni seminar, osvežilni seminarji in poglobljeni strokovni seminarji iz področja 5. Bioloških Zakonov, ki jih je odkril dr. Hamer ter Integrirane Bio-logične Znanosti (SBLI), tako v frontalnem načinu, kot v e-learning obliki. Poleg tega deluje na področju organizacije simpozijev, predstavitev, okroglih miz in raziskav v sodelovanju z znanstevnimi organizacijami na nacionalni in mednarodni ravni.

Verjamemo da

 • Vsakdo ima pravico spoznavati in uporabljati najnovejše in učinkovite znanstvene študije na področju zdravja za zdravje.
 • Zaradi tega podpiramo pravico do poznavanja natančne korespondence 5LB, ki jih je odkril dr. Hamer in praktične uporabe Integriranih Bio-Logičnih znanosti, ki danes velja za znanstveno-medicinsko znanje in eno od najučinkovitejših orodij, ki posamezniku omogočajo, da s popolnim poznavanjem vzroka izbira optimalno pot do zdravja.
 • Iz istega razloga podpiramo svobodo širjenja, možnost terapevtske izbire državljana in izbiro uporabe različnih terapij s strani terapevta.
 • Verjamemo, da mora strokovnjak na zdravstvenem področju, imeti natančne medicinsko-znanstvene informacije in ustrezno strokovno usposabljanje, da pridobi sposobnost za pravilno uporabo Integriranih Bio-logičnih Znanosti v svoji medicinski praksi - klinično in / ali terapevtsko
 • Za to mora strokovnjak poleg strokovnega usposabljanja na kognitivni ravni pridobiti tudi potrebna orodja, ki mu omogočajo, da prevzamejo učinkovito pozicijo in komunikacijo, ki globoko spoštuje bolnika / klienta.

Strateški cilji:

 • Vsem zainteresiranim osebam omogočiti enostaven in natančen pristop do osnovnega znanja o 5LB (On-line Osnovni Seminar)
 • Ponuditi strokovno izpopolnjevanje 5. let z učnimi izkušnjami v frontalnem načinu in v obliki e-učenja, s ciljem širiti in poglobiti natančno kognitivno znanje o 5LB ter ponuditi praktično uporabo Integriranih Bio-Logičnih Znanosti, z absolutnim spoštovanjem specifičnih potreb osebe, ki nas prosijo za pomoč.
 • Oblikovati jedro resnično pripravljenih strokovnjakov, ki so temelj za klinično in terapevtsko uporabo na različnih strokovnih področjih ter za znanstveno razširjanje SBLI.
 • Omogočiti vpis strokovnjaka, ki opravlja dejavnost 5LB kot v evropski register nenormiranih psiholoških strok.
 • Postaviti se v položaj sodelovanja z vsemi asociativnimi silami, ki spodbujajo ustavno pravico do svobodne izbire oblike zdravljenja, zato tudi pravico do zdravljenja v skladu z načeli Integrirane Bio-logične Znanosti.

Še posebej ponujamo:

 • Učenje 5LB kot orodja za poznavanje  bioloških procesov v teku, ki omogočajo orientacijo v povezavi s simptomom in posledično omogočajo izbiro kako intervenirati s poznavanjem vzroka tako kot aktivni uporabnik kot tudi kot strokovnjak – terapevt.
 • Način usposabljanja, ki vsakemu posameznemu strokovnjaku omogoča strokovno znanje o 5LB in sposobnost učinkovite uporabe, ki temelji na Integrirani Bio-logični Znanosti v okviru njihovega specifičnega poklica.
 • Znanje in skupen jezik za vse terapevte , ne glede na njihovo specializacijo, tako da lahko delajo v omrežju tako, da bolniku / klientu posredujejo občutek učinkovite podpore in kontinuitete, kadar potrebujejo usmeritev k drugemu kompetenčnemu strokovnjaku.
 • Novo pozicijo v relaciji med terapevtom in klientom, ki je enakovredno dostojanstveno in odgovorno. Dejansko poznavanje 5LB zahteva, da terapevt upošteva v celoti, tudi izkušnje in čustva osebe: to pomeni neizogibno in dragoceno radikalno spremembo v relaciji pomoči.