Home

Ena in edina medicina

Tista, ki celostno podpira posameznika

Ena in edina medicina

za podporo posamezne osebe

Poglobljeno znanje 5LB predstavlja natante in učinkovit  pristop v različnih strokah povezanih z zdravjem.

Ta znanja omogočajo z opazovanjem določiti kaj se v resnici dogaja v organizmu med procesi, ki jim mi sicer definiramo kot “bolezni”. Obenem je smiselno to znanje integri rati v različne aktualne medicinske in terapevtske postopke.

5 bioloških zakonov daje dragocen prispevek k medicinskemu znanju, saj osvetljujejo tiste vidike, ki še niso našli zadostne znanstvene definicije, merljive in preverljive, kot je etiologija (natančen in preverljiv izvor vsakega simptoma ali "bolezen"), različne funkcionalnosti (navadna fiziologija in posebna fiziologija) in načine proliferacije (rast celic) različnih tkiv, ki se natančno spreminjajo glede na embrionalni izvor in s tem tudi na cerebralno območje, ki jih nadzoruje.

Kot strokovnjak 5LB se mora študent med usposabljanjem naučiti precizne elemente, ki mu bodo omogočili učinkovito izboljšanje njegovega dela z ljudmi. Zahvaljujoč temu novemu referenčnemu modelu, ki predstavlja zelo natančno diagnostično karto, bo lahko osvojil  orodja za vestno znanstveno delovanje z večjo hitrostjo in natančnostjo, še posebej  urgentnih razmerah! Za nas ni "novih" ali "starih" medicin, temveč le ena medicina, tista, ki učinkovito podpira vakega posameznika.

Pomembno je navesti, da smo v zelo občutljivem prehodu: uradno tega znanja še ne upoštevajo zdravstveni organi in zato, ko imamo opraviti z resno simptomatologijo, ki zahteva klinično in bolnišnično podporo, moramo vedeti, da bomo  praviloma težko podprti na način 5LB v okviru uradnih zdravstvenih struktur.

Pravzaprav v tem trenutku v zgodovini lahko samo tisti, ki so dovolj dobro obveščeni, resnično odgovorno izberejo svoj model posredovanja in oskrbe, in tako prevzamejo v roke lastno usodo in po potrebi poiščejo tudi izobraženega zdravnika, ki jim lahko učinkovito pomaga v urgentnih situacijah.

Kaj se zahteva od strokovnjaka 5BL - SBLI

1) Prisotnost v realnosti  dejstev: svetovalec in poklicni operater na 5LB mora biti sposoben zbuditi iz splošnega stanja  hipnotiziranosti in zaspanosti, dasiravno jet o stanje prisotno v različnih strokovnih šolah, tako konvecionalne kot nekonvencionalne medicine.

Splošne izjave in prepričanja, kot so: "grdo zlo", "metastazo", "benigno", "maligno", "oslabel imunski sistem", "zastrupitev s hrano" itd. ki so plod dogmatičnih tendenc v medicini, ne morejo več obstajati v znanstveni, preverljivi in spoštljivi medicini posameznika. Svetovalec in strokovnjak 5LB zato ne more ničesar več jemati za samoumevno in očitno! Vsaka posamezna diagnoza, vsaka posamezna trditev na področju zdravja, mora biti reevalvirana in revidirana v vsaki podrobnosti in ponovno pregledana na podlagi znanstvenih spoznanj 5LB, predvsem pa mora biti osebno preverjena tako iz strani klienta kot terapevta.

2) Prisotnost s samim  seboj: ko se strokovnjak postavi v vlogo podpornika drugim, se mora zavedati velike odgovornosti, ki jo ta vloga prinaša, tako do sebe in lastnih omejitev, kot tudi v povezavi  s spoštovanjem integritete in dostojanstva osebe ki ga prosi za pomoč.

Zavedati se mora, da vsaka posamezna izjava, presojanje, ocena, diagnosticiranje, ukrepanje, nasvet ali predpisovane implicira njegovo polno odgovornost pri ocenjevanju učinka, ki ga vse to lahko povzroči pri osebi, (iatrogeni učinek, placebo, nocebo). Biti mora globoko človeški in dostopen, da sprejme te učinke, ki so se sproducirali v drugi osebi in jo podpirati s prisotnostjo in strokovnostjo.

3) Prisotnost z drugim: ta zelo spoštovani, zelo poseben, drugi! Strokovnjak bo zato potreboval veliko prisotnost duha in naravnanosti na posluh, da bi se z osebo, ki je pred njim, učinkovito in predvsem spoštljivo spoznala in komunicirala.

Vsako posamezno zahtevo ali opis, ki ga prejme od klienta / pacienta, je zato potrebno skrbno specificirati in kontekstualizirati v odnosu do percepcije sveta, ki je unikatna za vsakega posameznika in ki presega operativne "hipnotične mehurčke" terapevta. Za to se mora najprej zavedati vpliva svojih prepričanj, strahov, tesnob in osebnih omejitev, preden se postavlja v položaj pomoči drugim in si predstavlja da bo “pomagal drugim”, čeprav iz  "dobrega srca" in z "dobrim namenom "!

Na žalost smo večkrat bili priča, kakšne nesreče lahko ustvari "dober namen", če ni v skladu s dejansko potrebo  osebe, ki prosi za pomoč.